Yumuşak Buğday - Triticum vulgare

Triticum vulgare

Tanım:

Buğdaygiller (Poaceae) familyasından gelen ve senelik otsul bir bitki olan yumuşak buğdayın meyveleri olan buğday taneleri gövdesinin en üst kısmında mızrak ucuna benzer tepeliğinde yetişir. İlk mahsul M.Ö. 8.yüzyılda Mezopotamya’daki Dicle ve Fırat vadisinde görülmüştür.

Gelenekler:

Mükemmel bir şifalı gıda olan buğday taneleri bir zamanlar her çeşit ilacın içinde , özellikle gastroenterit ve ciddi hastalıklardan sonra nekahat dönemlerinde kullanılırdı. Bitkisel çay ya da lapa halinde kullanılırdı.

Özellikler:

Besleyici ve yeniden oluşturucu özellikleri olan Buğday Yağı tahıldan çıkarılır. Biz aynı zamanda buğday tanesinin çevresel tabakası olan ve mineraller ve B grubu vitaminler açısından çok zengin olan alüronu da epidermisi güçlendirmek için kullanmaktayız. Saç üzerinde düzeltici etkisi olan proteinleri de çok faydalıdır.

Vücut & Eller:

Yüz Bakımı: