{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no", "memberTypes": "Logged Out" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": { "pageType": "Homepage", "pageBreadcrumb": "Ana Sayfa>" } }
{ "type": "gtmStart" }
SEPETİM
Sepet
ARA TOPLAM
1500
Siparişleriniz 3 iş günü içerisinde kargoya teslim edilir.
SEPETİ GÖRÜNTÜLE
1.500 TL ve üzeri alışverişinizde kargo ücretsiz!

Yüz Maskesi Ne İşe Yarar? Cildinize Nefes Aldıran Bakımın Sırrı

Yüz Maskesi Ne İşe Yarar? Cildinize Nefes Aldıran Bakımın Sırrı

Yüz Maskesi Ne İşe Yarar

Günlük cilt bakım rutininin en önemli adımlarını temizleme, tonikleme, nemlendirme ve güneşten koruma oluşturur. Ancak zaman zaman cildin daha derinlemesine bir bakıma yani cilt yenileme işlemlerine ihtiyacı olabilir. İşte bu noktada maske veya peelingler kurtarıcınız olabilir.

Cilt üzerinde birçok faydası olan maske çeşitleri, adeta bir cilt detoksu etkisi yaratır. Ancak yüz maskesinin etkilerini maksimuma çıkarabilmek için cilt tipine ve cildin ihtiyaçlarına uygun ürünü seçmek çok önemlidir. Haftalık cilt rutini içinde doğru maske uygulamaları ile cildin yenilenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yüz Maskesi Nedir ve Yüz Maskesi Çeşitleri Nelerdir?

Yüz maskeleri genellikle haftada bir uygulanan, cilde yoğun bakım yapan cilt bakım ürünleridir. Tek bir probleme yönelik, tek bir çeşit yüz maskesi yoktur. Farklı ihtiyaçlar için formüle edilen, farklı yapıda maske ve peelingler gibi ürünler bulunur. 

Tam da bu noktada “Yüz maskesi ne işe yarar?” sorusunun cevabı için tek bir şey söylemek mümkün değildir. Yüz maskesinin faydası büyük ölçüde kullanılan maskenin türüne ve içerdiği aktif bileşenlere göre değişebilir. En popüler yüz maskelerinden biri kil maskesidir. Bu maske özellikle yağlı ve akneye meyilli ciltlerde kullanılır. Göze çarpan en önemli kil maskesi etkisi olarak gözenekleri iyi bir şekilde temizlediği ve fazla yağı dengelemeye çalıştığı söylenebilir. 

Bir diğer sık kullanılan yüz maskesi ise nemlendirici maskelerdir. Kuru ve hassas ciltleri yumuşatmak ve yatıştırmak için bu maskelerin nemlendirme etkisi kullanılır. Pratik kullanıma sahip kağıt maskeler farklı içeriklere sahiptir, hızlı etki gösterdikleri için beğenilen ürünler arasında yer alır. Peel-off yani soyulabilir yüz maskeleri ise siyah nokta temizliği konusunda çok başarılıdır. Yüzdeki ölü deriyi arındırarak cildi canlandırır. 

Cilde ışıltı kazandıran, parlaklık veren maske ise yorgun ve mat görünen ciltler için ideal bir seçim olabilir. Ayrıca, gece maskeleri, uyku sırasında etki göstererek cildin yenilenme sürecini destekler. Cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünü seçmeniz en iyi sonucu elde etmenize yardımcı olur. 

Cilt Tipine Uygun Maske Seçim Nasıl Olmalıdır?

Yüz maskelerinden en iyi verimi almak için, cilt türüne uygun ürünü seçmek çok önemlidir. Her cildin ihtiyacı farklıdır. Bu ihtiyaçları karşılamak üzere formüle edilen ürünlerin kullanılması çok daha etkili sonuçlar alınması demektir. Örneğin kuru ciltler, yoğun nem veren krem veya jel formları tercih etmelidir. Yağlı, akneye meyilli ciltler ise fazla yağı dengeleyen, cildi derinlemesine temizleyen ve gözenek sıkılaştırma işlemlerini başarı ile yapan yüz maskelerini kullanmalıdır. 

Karma ciltler yağlı T bölgelerine farklı, kuru olan yanak ve alın bölgelerine farklı içeriklere sahip ürünler tercih etmelidir. Hassas cilde sahip olanlarda ise doğal yüz bakımı çok önemlidir. Bunun için içinde kimyasal maddeler olmayan, alkol ve parfüm içermeyen ürünler olmasına dikkat edilmelidir. 

Yüz Maskesi Uygulama Öncesi ve Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Cildin ihtiyacı olan yüz maskesini seçmek ve doğru uygulamak kadar, uygulama öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler de oldukça önemlidir. İstenen en iyi ürün performansının elde edilmesi için önce ve sonrası adımlara da mutlaka dikkat etmek gerekir. Maske uygulamasından önce cilt iyi bir şekilde temizlenmeli, gün boyu biriken yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılmalıdır. Hatta çift aşamalı temizlik yapılması daha uygun olur. Bu aşamada isteğe bağlı olarak hafif bir peeling uygulanarak cildi ölü derilerden kurtarmak, yüz maskesi faydaları açısından çok daha iyi olur, maskenin etkisinin artmasını destekler. 

Bu aşamalarla cilt hazırlandıktan sonra maske uygulaması yapılır ve önerilen süre kadar beklenir. Farklı tür maskelerin bekleme süresi de değişiklik gösterir. Süre dolduktan sonra yüz maskesi sonrası bakım yapılır, önce yüz bol su ile durulanır. Ardından tonik ile gözenekler sıkılaştırılır ve son olarak da nemlendirici bir krem ile cildi nemlendirerek maskenin yaratacağı etki en üst seviyeye taşınmış olur. Böylece hem cilt arındırma işlemi mükemmel bir şekilde yapılmış hem de cilt neme doymuş olur. 

Maske sonrası bakım ile cildin rahatlaması ve yenilenmesi de desteklemiş olur. Bu nedenle maske uygulamasını, cilt temizliğinden başlayarak maske sonrası bakım adımları ile bir bütün olarak uygulamak gerekir. 

Sık Sorulan Sorular

Yüz Maskeleri Kaç Günde Bir Yapılır?

Genelde “Yüz maskeleri kaç günde bir yapılır?” sorusu cildine özen gösteren, düzenli cilt bakımlarını ihmal etmeyen kişilerin aklına takılır. Temel olarak yüz maskelerinin kullanım sıklığı kullanılan maskenin içeriğine ve cilt tipine göre değişir. Örneğin; yağlı cilde sahip olan kişilerin haftada 2 kez kil maskesi uygulaması önerilir. Kuru ciltlerin ise haftada 3 kez nem maskesi kullanımı uygun olur. Doğru seçilen ve doğru sıklıkta uygulanan yüz maskeleri, cildin sağlıklı, canlı ve parlak kalmasına yardım eder.

Maske Yüzde Ne Kadar Durmalı?

Yüz maskelerinin uygulanma sıklığı kadar önemli bir konu da “Maske yüzde ne kadar durmalı?” sorusu olmalıdır. İçeriği farklı her maske çeşidinin ciltte etki gösterme süresi farklıdır. Yine kil ve nem maskelerinden örnek verecek olursak, kil maskesinin yüzde 10-15 dakika, nem maskelerinin ise 20 dakika kadar yüzde kalabileceği söylenebilir. Özellikle arındırıcı maskelerin yüzde fazla kalması cildi tahriş edebilir. O yüzden ürünü kullanırken mutlaka talimatlarına uymak gerekir. 

Yüz Maskeleri Ne Zaman Yapılmalı?

Yüz maskesi ile ilgili araştırma yaparken “Yüz maskeleri ne zaman yapılmalı?” sorusunun cevabı da cilt bakımına özen gösteren kişiler tarafından sıklıkla araştırılır. Cilt maskelerinin genellikle akşam saatlerinde, cilt iyi bir şekilde temizlendikten sonra uygulanması önerilir. Özellikle haftalık bakım rutininde yer verilen maskelerin, banyo sonrası uygulanması doğru olur. Çünkü buhar ile yumuşayan ve açılan gözenekler maskenin daha fazla cilde nüfuz etmesine yardımcı olur.